Subsrcibe

[mc4wp_form id="825"]

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Invata engleza online

Blog Post

Ce sarbatoare e azi –  Calendarul Ortodox 2023
Calendar Ortodox 2023
I ❤️ Romania

Ce sarbatoare e azi – Calendarul Ortodox 2023 

Ce sarbatoare e azi in calendarul ortodox ? Stim ca in fiecare zi a anului este celebrata o sarbatoare religioasa. In acest calendar Ortodox 2023 puteti afla ce sarbatoare e azi cat si importanta acesteia.

Tot Calendarul Ortodox 2023 aici.

Calendar Ortodox 2023
Calendar Ortodox 2023

Ce sarbatoare e azi joi 13 iunie 2024

Sarbatoarea de maine


Veti vedea in calendarul ortodox diferite notari ale zilelor in functie de importanta acestora. Ce trebuie sa retineti este faptul ca pe calendar exista sarbatori notate cu :

( ♰ ) Sărbători mari Cruce Rosie incadrata de cerc sau paranteze – In primul rand culoare rosie reprezinta faptul ca sfintii au activat pe teritoriul tarii noastre. Iar cele doua paranteze sau cerc reprezinta imortanta slujbei sau praznice mari imparatesti, sarbatoarea Maicii Domnului sau alti sfinti importanti.

♰ ) Cruce rosie cu o singura paranteza sau ♰ ) Cruce neagra Sarbatori ale sfintilor cu polileu si priveghere, culoarea este rosie daca sfantul a activat in tara noastra.

Sarbatori ale sfintilor fără priveghere – Marcate cu o cruce simpla

Sărbătorile sfinților nu foarte importanti – Acestia pot fi cu sau fara Doxologie Mare la Utrenie si pot fi cu sau fara o cruce neagra simpla


Calendarul crestin ortodox este format din cicluri in functie de sarbatoriile Bisericii Ortodoxe.
Inainte existau doua calendare. Cel egiptean de 365 de zile si cel al romanilor cu 355 zile.

Fiind o diferenta de 10 zile intre acestea si calendarul solar. Iuliu Cezar, imparatul Romei decide sa creeze un nou calendar numit Calendarul Iulian care a fost folosit de intreaga crestinatate. Calendarul a mai fost reformat in 1582 pe 24 februarie de papa Grigorie al XIII-lea numind de atunci calendarul in stil nou sau gregorian. Astfel Sfintele Sarbatori de Paste sunt calculate pe baza calendarului Iulian, de aceea difera de cel Catolic. Wikipedia – Pe acest site vei gasi intotdeauna ce sarbatoare e azi cu usurinta.

Calendar Ortodox 2023

Related posts