Subsrcibe

[mc4wp_form id="825"]

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Invata engleza online

Blog Post

Impozit jocuri de noroc 2023
Impozit jocuri de noroc 2023 , 2024
Stiri

Impozit jocuri de noroc 2023 

In 2023 nu se modifica taxele platite de jucatori. Pentru toate modificarile citeste articolul aici:

In curand articolul despre ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc

Dacă te-ai întrebat vreodată cum sunt impozitate veniturile obținute din jocurile de noroc, răspunsurile se află în acest articol. Veniturile din jocurile de noroc pot include sume de bani, bunuri și servicii primite ca rezultat al participării tale la diverse jocuri, indiferent de denumirea venitului sau forma în care este acordat, inclusiv jackpot-urile.

Impozitarea Veniturilor din Jocurile de Noroc

Impozitul pe veniturile din jocurile de noroc este reglementat prin reținere la sursă, ceea ce înseamnă că impozitul este plătit direct către organizator sau plătitorul de venituri din jocurile de noroc. Cuantumul impozitului depinde de venitul brut obținut și se calculează în funcție de următorul barem:

  1. Pentru venituri până la 10.000 de lei, impozitul este de 3%.
  2. Pentru venituri între 10.000 și 66.750 de lei, se adaugă 300 de lei plus 20% din ceea ce depășește suma de 10.000 de lei.
  3. Pentru venituri peste 66.750 de lei, se adaugă 11.650 de lei plus 40% din ceea ce depășește suma de 66.750 de lei.

Veniturile din Jocurile de Noroc Online

Impozit jocuri de noroc 2023

Pentru veniturile obținute din jocurile de noroc la distanță sau online, impozitul se calculează și se reține la fiecare transfer din contul de pe platforma de joc în contul bancar sau similar. Cu toate acestea, impozitul se aplică numai în cazul în care venitul brut obținut depășește un anumit plafon.

Excepții la Impozitarea Veniturilor

Anumite venituri obținute în bani sau în natură nu sunt supuse impozitării. De exemplu, veniturile obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri, sub valoarea plafonului neimpozabil de 66.750 de lei, sunt scutite de impozit.

Data Limită pentru Plata Impozitului

Impozitul pe venit astfel calculat și reținut trebuie plătit la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.

Este important să reții că pentru veniturile din jocurile de noroc, nu se datorează contribuții sociale obligatorii. Cu toate acestea, reglementările fiscale pot fi supuse modificărilor, așa că este recomandabil să consulți sursele oficiale sau un specialist fiscal pentru cele mai recente informații despre impozitarea veniturilor din jocurile de noroc.

Așadar, dacă ești un jucător de noroc sau ai venituri din astfel de activități, asigură-te că înțelegi modul în care aceste venituri sunt impozitate, pentru a evita neplăcerile fiscale ulterioare.

Stiri

Impozit jocuri de noroc 2023

Related posts