Subsrcibe

[mc4wp_form id="825"]

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Invata engleza online

Blog Post

15 lucruri moderne care au fost prezise înainte de a fi inventate!
Fascinant, Istorie, Oameni

15 lucruri moderne care au fost prezise înainte de a fi inventate! 

Inventatorii și scriitorii de ficțiune științifică ne-au uimit cu ideile lor. Dar cel mai uimitor lucru este că unele dintre ideile lor au devenit realitate, chiar în secolul trecut. Majoritatea dintre noi probabil nici nu ne dăm seama că smartphone-urile au fost prezise cu mult timp înainte să apară.

1. Smartphone

Tesla Smart Phone
© unknown / Wikimedia Commons   © Eliecer Gallegos / unsplash  

Tesla a prezis crearea smartphone-ului în 1926 într-un articol pentru The New York Times. Mai târziu, în 1964, Isaac Asimov a prezis că va fi posibil să apelăm orice punct de pe Pământ prin intermediul comunicațiilor prin satelit și nu vom avea nevoie de fire pentru asta. Totul a devenit realitate.

2. Sistem de învățământ folosind tehnologie de ultima generatie


© Jean Marc Cote / Wikimedia Commons
   © depositphotos.com  

Sistemul de învățământ folosnd tehnologie de ultima generatie a fost prevăzut în En L’An 2000 și este o serie de imagini franceze care prezintă progrese științifice imaginate că vor fi obținute până în anul 2000. Nu folosim cască cu sârme pentru a studia, dar o mare parte din munca noastră este deja realizata folosind calculatoare și nu mai trebuie să mergem pana la bibliotecă.

3. Căști și televizor

© depositphotos.com   © Kitai Jogia / unsplash  

În 1953, romanul Fahrenheit 451 de Ray Bradbury a prezis căștile. El a mai descris ecrane plate imense care seamănă cu televizoare moderne.

4. Transplanturile

© Olga Guryanova / unsplash   © Frankenstein / Universal Pictures  

Autorul lui Frankenstein, Mary Shelley, în romanul său din 1818 a început să vorbească despre reanimarea cadavrelor cu electricitate și schimb de organe. Este cu adevărat ceva incredibil faptul ca a descris o tehnologie pe care nu am început să o folosim decât în urmă cu puțin timp.

5. Airbuses

© Jean Marc Cote / Wikimedia Commons   © Ramon Kagie / unsplash  

Așa și-a imaginat Jean-Marc Côté în 1900 bărcile zburătoare. El le-a numit airbuses. În prezent, aeronavele sau avioanele sunt utilizate pe scară largă și au devenit un lucru obișnuit.

6. Evolutia Calculatoarelor

Photo by Max Andrey on Unsplash

Isaac Asimov a fost un scriitor american și profesor de biochimie. Multe dintre prognozele sale au fost uimitor de exacte. El chiar a prezis ascensiunea calculatoarelor. Asimov era sigur că, la începutul anilor 80, societatea nu va fi capabilă să trăiască fără ele și fiecare casă va fi dotată cu această tehnologie.

7. Cardul de Credit

© Philpott / Wikimedia Commons   © Square / unsplash  

Persoana care a dezvoltat pentru prima dată ideea cardului de credit a fost scriitorul Edward Bellamy. Și a fost descris în cartea sa privind Backward în 1888.

8. Masina autonoma

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

În 1969, Isaac Asimov a descris în Sally o mașină care se conduce singura. În zilele noastre avem această tehnologie în derulare. În 2017, Waymo a anunțat că a început testarea mașinilor fără șofer.

9. Apeluri Video

© Villemard / Wikimedia Commons   © Sign Video / Wikimedia Commons  

Acesta a fost prezis înca din 1910 de artistul Jean-Marc Côté, când nu exista o tehnologie video.

10. Ipad

Photo by Marek Levák on Unsplash

În 1968, Arthur Clarke a scris cartea 2001: „Odiseea spațială” despre o civilizație extraterestră care creează viață inteligentă pe Pământ. Predicția sa despre ziarele electronice este asemănătoare cu tabletele moderne si s-a dovedit a fi foarte precisă.

11. Smartwatches si bratari fitness

Photo by Ankush Minda on Unsplash

Bratarile fitness si ceasurile smart sunt un gadget-uri foarte popular in zilele noastre. Însă scriitorul și istoricul de ficțiune sovietică Kir Bulychev le-a prezis cu mult timp înainte să apară. În cartea sa „One Hundred Years Ahead (1978)” a descris o brățară cu numere care doar clipeau pe un ecran.

12. Zborul spre luna

© De Montaut / Wikimedia Commons   © NASA / Neil A. Armstrong / Wikimedia Commons  

Jules Verne a prezis oamenii care zburau pe Lună în 1865. El a descris posibilitatea de a ateriza un om pe Lună în mare detaliu, în romanul său „De pe pământ la lună”. Și chiar fără date empirice pe această temă la momentul respectiv, unele dintre figurile sale sunt foarte precise. De exemplu, el scrie că va fi nevoie de 1.600.000 de kilograme de pulbere pentru a crea 6.000.000.000 de litri de gaz.

13. Retele sociale

Photo by dole777 on Unsplash

The Machine Stops este o poveste de științifico-fantastic scrisa de Edward Morgan Forster. El a scris-o în 1909 și a descris modul în care oamenii comunică mai ales între ei prin intermediul ecranelor. Acest lucru este foarte similar cu epoca internetului.

14. Laser

© depositphotos.com   © Henrique Alvim Corrêa / Wikimedia Commons  

În 1898 H. G. Wells a descris în cartea sa „Războiul lumilor” un „Rău de căldură”. Cu această armă, ești capabil să incinerezi lucrurile fără zgomot, ci doar cu un fulger de lumină.

5. Băi automate

© Villemard / Wikimedia Commons   © depositphotos.com  

Această ilustrație din En L’An 2000, care a fost publicată de „Henry Holt and Company” în 1910, ne amintește de multe lucruri din saloanele noastre de înfrumusețare și gadgeturi speciale pentru băi care au nevoie doar de o aplicație pentru a controla procesul.

Aveți și voi o idee despre o invenție care ar putea funcționa în viitor? Daca da, vă rugăm să lăsați comentariul dvs. mai jos!

Related posts