Subsrcibe

[mc4wp_form id="825"]

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Invata engleza online

Blog Post

9 Chei spectaculoase din Romania care dovedesc ca avem o tara extraordinara
I ❤️ Romania, Natura

9 Chei spectaculoase din Romania care dovedesc ca avem o tara extraordinara 

„Cati dintre cei care isi fac vacantele in strainatate au vizitat locurile acestea?” Acesta este comentariul lasat de un fan pe pagina noastra de Facebook. Nu putem sa spunem ca nu ne-am intrebat si noi acelasi lucru.

In aceasta postare am adunat 9 chei extraordinare din Romania pe care daca nu ati avut ocazia sa le vizitati inca vi le recomandam cu toata caldura.

Cheile sunt numite in general formatiunile geomorfologice care au in componenta o portiune de vale stramta cu versanti inalti sapati in roci. Ele se formeaza prin eroziunea unui curs de apa.

Adesea considerate cele mai frumoase atractii turistice naturale unele pot fi folosite si pentru construirea de baraje artificale pentru hidrocentrale.

Cheile sunt cunoscute ca si Canioane in limba franceza si engleza.

Care sunt cheile tale preferate si cate din cele de mai jos ai vizitat ?

Cheile Carasului
Rezervatie naturala cu o suprafata de 578 de hectare, aflata in Muntii Aninei intre Cormanic si Carasul. Aceste chei fac parte din Parcul National Semenic – Cheile Carasului
Sursa : TravelEurope
Cheile Borzesti
Chei situate la 5 kilometrii de Cheile Turzii judetul Cluj , chei sapate de apele Vaii Boresti avand aceleasi formatiuni calcaroase jurasice ca si Cheile Turzii si Cheile Turului
Cheile Borzesti
Cheile Damovicioarei
Cu o lungime de 2 km , cheile Dambovicioarei sunt situate in zona montan calcaroasa a Muntilor Piatra Craiului care izvoraste pe versantului Varfului Omu din Piatra Craiului, fiind unul din afluentii Dambovitei.
Cheile Banitei
Aflata la 8 km de Petrosani in culoarul Banita-Merisor-Baru, la interesectia depresiunii Petrosani cu depresiunea Hategului.
Sursa: Flickr Cristian Resiga 
Cheile Bicazului
O zona geografica pitoreasca in ROmania, situata in muntii Hasmas, in partea de nord-est a tarii in judetul Neamt si judetul Harghita
Cheile Rametului
Chei care fac parte din arie protejata de interes natural, in estul Muntilor Trascau langa Manastirea Ramer
Cheile Turului
Cunoscute si ca Cheile Turenilor sau Cheile Copandului , o arie protejata de interes national cu o suprafata de 25 de hectare aflata la nord de Turda in Cluj apartinand comunei Sandulesti
Cheile Turzii
Cheile Turzii
Parte din aria protejata de interes national aflata in judetul Cluj, la 6 km de Turda de-a lungul vaii Hasdate

Related posts