Subsrcibe

[mc4wp_form id="825"]

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Invata engleza online

Blog Post

Cascada Lotrisor – legenda cascadei, cum ajungi acolo
Cascada Lotrisor
I ❤️ Romania

Cascada Lotrisor – legenda cascadei, cum ajungi acolo 

Cascada Lotrisor este o minune naturală situată în munții Apuseni din România. Este o cascadă cu mai multe trepte cu o înălțime totală de aproximativ 50 de metri, ceea ce o face una dintre cele mai înalte din țară. Cascada este formată de râul Lotrisor, care curge peste mai multe straturi de calcar, creând un efect de cascadă frumos și unic.

Cascada Lotrisor
Cascada Lotrisor

Potrivit legendei locale, cascada a primit numele după o tânără fată numită Lotrisor care trăia într-un sat apropiat. Se spune că era îndrăgostită de un tânăr din satul rival, dar familiile lor le interziceau să fie împreună. Într-un acces de disperare, Lotrisor a sărit în râu și a înecat, iar se spune că spiritul ei bântuie încă cascada.

Cascada este o destinație populară pentru drumeții și iubitorii de natură, deoarece se află într-o zonă izolată și pitorească a munților Apuseni. Poate fi accesată prin intermediul unui traseu de drumeție care durează în jur de 2 ore pentru a fi completat. Este o cascada de curent.

În general, cascada Lotrisor este o minune naturală frumoasă și unică care merită cu siguranță o vizită pentru oricine este interesat de explorarea frumuseții naturii din România.

Pentru a ajunge la cascada Lotrisor, cei mai multi oameni aleg sa plece din orasul Arieseni. Există mai multe trasee care pot fi luate, dar cel mai comun este cel care pleaca din satul Arieseni si merge prin padure pana la cascada. Este important sa ai echipamentul potrivit pentru a face acest drum, inclusiv incaltaminte de mers pe jos confortabila si haine potrivite pentru vremea de afara. Este recomandat sa ai si o sticla cu apa si o gustare, precum si un telefon mobil sau o harta, pentru a te asigura ca nu te pierzi pe traseu.

Cel mai bun anotimp pentru a vizita cascada este vara, cand riscul de ploaie este scazut si temperaturile sunt confortabile pentru mers pe jos. Totusi, cascada poate fi vizitata si in alte anotimpuri, dar e recomandat sa verifici in prealabil conditiile meteo si sa te echipezi in consecinta.

In zona munților Apuseni, unde se află cascada Lotrisor, există mai multe alte cascade care sunt populare printre vizitatori și drumeți. Unele dintre acestea sunt:

  • Cascada Vârciorog: Aceasta cascadă este situată în apropiere de cascada Lotrisor și este cunoscută pentru apa limpede și curată care curge prin ea. Este una dintre cele mai mari cascade din zona și este accesibilă prin intermediul unui traseu de drumeție.
  • Cascada Beusnita: Este o cascada mai mică comparativ cu Lotrisor,dar totusi frumoasa, situată în apropiere de satul Beusnita. Este cunoscută pentru apa limpede și curată care curge prin ea și pentru peisajul pitoresc din jurul său.
  • Cascada Vârtop: Aceasta cascadă este situată în apropiere de satul Vârtop și este cunoscută pentru apa limpede și curată care curge prin ea. Este accesibilă prin intermediul unui traseu de drumeție și oferă o priveliște frumoasă asupra munților din jur.
  • Cascada Lolaia: Este situată în apropiere de satul Lolaia si este una dintre cele mai populare cascade din zona. Este cunoscută pentru apa limpede și curată care curge prin ea și pentru peisajul pitoresc din jurul său.

Toate aceste cascade sunt situate in apropierea Lotrisor si ofera oportunitati de explorare si vizitare pentru iubitorii de natura si aventura.

Related posts