Subsrcibe

[mc4wp_form id="825"]

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Invata engleza online

Blog Post

9 Cetati superbe din Dobrogea de care poate nu stiai …
I ❤️ Romania, Istorie

9 Cetati superbe din Dobrogea de care poate nu stiai … 

Daca tot a venit vara, odata cu relaxarea restrictiilor de deplasare din starea de urgenta toti cautam iesiri in natura asa ca va recomandam 9 cetati superbe aflate in Dobrogea de care va pot garanta ca nici dobrogenii nu le cunosc pe toate. Aceste locuri ne arata vasta istorie a Dobrogei.

Haideti sa promovam aceste cetati, pentru ca mai mult ca niciodata Romania are nevoie de sustinere !

Dobrogea, aflata la rascrucea celor doua drumuri care uneau Marea Nordului de Marea Neagra prin Europa centrala si un altul care lega porturile Mediteraniene cu ale stepei pontice, aceasta regiune a fost o soarta zbuciumata. Invadata in nenumarate randuri de persi, romani, popoare migratoare si musulmani fiind un teritoriu folosit ca drum de invazie ale armatelor.

Cu o istorie complexa, locuita inca din cele mai vechi timpuri, ca dovada au ramas cetatile. Sapaturile arheologice au scos la iveala comori inca din neolitic, unul din cele mai bune exemple fiind Ganditorul de la Hamangia.

In parcul primariei din Constanta exista o harta a cetatilor antice dobrogene. Acestea se rasfira in Constanta si Tulcea.

Sursa : FB Bogan Bola
Cetatea Capidava – Ridicata de geti in urma cu 2 milenii cu o pozitionare strategica a servit ulterior romanilor ca port si castru
Cetatea Histria – intemeiata de grecii din Milet la jumatatea secolului VII cetate care s-a dezvoltat timp de un mileniu.
Tropaeum Traiani de la Adamclisi
Cetatea Agramum – Capul Doloșman, Tulcea, situata langa Jurilovca. Aceasta este cea mai vece asezare de pe teritoriul tarii construita in secolul VII î.Hr.
Cetatea Carsium – castrul roman de la Hârșova
Cetatea Enisala –  printre cele mai frumoase cetati din România, in aproprierea Babadag, jud. Tulcea. (cunoscută si ca „Heraclia“ sau „Heracleea“)

Cetatea medievala Enisala, avand numele original Yeni-Sale, aflata la circa 2km de localitatea cu acelasi nume Enisala, pozitionata pe dealul calcaros intre lacurile Razim si Babadag. Arheologii au inceput sapaturile in cetate in anul 1939. Aici au fost descoperite adevarate comori.

Cimitire dacice datand din secolul IV, oase de mamut si ceramice ne arata ca aceasta regiune a fost populata inca din preistorie. Ziduri , turnuri si bastioane sunt ceea ce a mai ramas in prezent din cetate. Istoric, cetatea a fost prima oara mentionata in secolul XV. In vremurile mai recente cetatea a apartinut lui Mircea cel Batran, pierduta apoi in 1421 in lupta cu turcii.

Cetatea Troesmis – pe malul brațului Măcin al Dunării, la Turcoaia, jud. Tulcea intemeiata in preajma anului 100 d.Hr.
Cetatea Vicina – Cunoscuta ca si Păcuiul lui Soare pe insula cu acelasi nume langa Ostrov, a doua ca marimea dupa Sarmisegetuza construita in perioada 972 – 976 de trupele imparatului Ioan Tzimiskes.

Pentru cei curiosi sa cunoasca istoria tarii, Dobrogea nu reprezinta doar litoralul. Iti garantam ca o mini vacanta pe la toate cetatile te va ului si te va face sa te indragostesti de aceasta regiune.

Related posts